La Festa del Vi Català d'El Petit Celler es trasllada aquest any a la plaça Major de Manresa, on espera reunir entre 600 i 800 visitants. La festa, que arriba a la seva sisena edició, se celebrarà aquest proper dissabte entre les 6 de la tarda i les 10 del vespre. Fins ara se n'havien celebrat tres edicions al pati del teatre Kursaal i dues al passeig de Pere III, a l'alçada del Casino, que és on hi ha l'establiment especialitzat en vins i productes gurmet.

A la festa organitzada pel Petit Celler hi haurà un total de 33 elaboradors catalans de vi de 9 Denominacions d'Origen diferents. En total, explica Cristian Carné, del Petit Celler, s'hi podran tastar uns 150 vins i caves, tots catalans. Carné destaca també que són els mateixos elaboradors de cada vi els que el presenten i, per tant, poden explicar de primera mà les característiques de cadascun del vins. Entre els cellers presents, la majoria seran de la Denominació d'Origen Penedès, tot i que també n'hi haurà cinc del Pla de Bages. La resta de DO presents seran Empordà, Cava, Alella, Montsant, Terra Alta, Priorat, Costers del Segre i Conca de Barberà.

Els tiquets, per un preu de sis euros, inclouen una copa i el tast de cinc vins diferents, i es poden comprar a la botiga d'El Petit Celler i també el mateix dissabte a la plaça Major. L'oferta de vins es complementarà amb petites tapes a preus populars elaborades pel restaurant la Taverna 1913, ubicat a la mateixa plaça Major.

Pel que fa als motius del canvi d'ubicació, Carné explica que "al pati Kursaal no hi podíem fer la festa, perquè des de ja fa anys, ara, la terrassa està ocupada per un establiment, i al Passeig, amb les diferents parades, quedava una mica estret i no era del tot còmode. Per a aquesta edició vam plantejar a l'Ajuntament la possibilitat de fer-ho a la plaça Major, i de seguida els va semblar que era una bona opció". Les últimes edicions de la Festa del Vi Català d'El Petit Celler han portat unes 700 persones, i per a enguany, Carné espera entre 600 i 800 assistents.

Concert de Mishima

30 persones i els seus acompanyants podran assistir a la presentació dels vins Estones de Mishima, dirigida pels components del grup musical, que en són els creadors. A banda de gaudir dels vins amb un tast comentat, els integrants del conjunt també interpretaran unes quantes cançons en format acústic.

Els 30 primers que comprin una caixa (6 unitats) del seu vi durant aquesta setmana, ja disponible a les botigues d'El Petit Celler i al seu web, tindran l'assistència assegurada. La presentació tindrà lloc de les cinc a 2/4 de 7 de la tarda a la Taverna 1913, situada a la plaça Major de Manresa.