El Consell Comarcal del Bages va acollir ahir la primera reunió constitutiva de la Taula de Formació del Bages, un òrgan de participació sectorial i amb caràcter consultiu que tindrà com a missió la millora i l'impuls de la formació laboral a la comarca. Amb aquesta iniciativa es vol aportar coordinació i valor afegit al treball que ja fan els agents socioeconòmics i els diferents actors que organitzen activitats formatives.

El conseller de l'Àrea de Desenvolupament Comarcal, Joan Badia, explica que «les necessitats de les empreses i la situació dels diferents col·lectius s'han de conjuminar per poder fer més eficaç l'oferta formativa i aconseguir que la formació estigui al servei del desenvolupament comarcal».

A la Taula de Formació del Bages hi seran representats els agents econòmics, polítics i socials de la comarca relacionats amb la formació ocupacional. A més del Consell Comarcal, hi haurà representants del departament de Treball i del departament d'Ensenyament, de l'Ajuntament de Manresa, de les agrupacions empresarials i sindicals i de les institucions, entitats i centres de la comarca que estiguin vinculades a la formació professional.

En aquesta reunió constitutiva s'ha presentat la proposta d'estatuts de l'organisme, que contemplen les funcions següents: proposar estudis, projectes i programes, d'interès comarcal, relacionats amb la formació professionalitzadora; esdevenir un espai comarcal de diàleg, de debat, d'informació, d'estudi i d'opinió sobre temes d'interès per les entitats relacionades amb la formació reglada, ocupacional i continuada.

Ser un òrgan de consulta en la presa de decisions sobre temes que tinguin incidència i interès en les polítiques comarcals adreçades a la formació dels treballadors/es i persones en situació d'atur; presentar informes, iniciatives i propostes als organismes competents; i fomentar la participació i la concertació dels agents i entitats implicats.

Fins a final de setembre les entitats que hi estiguin interessades podran aportar esmenes dels estatuts i també aportar propostes d'actuacions per al pla de treball, segons fonts del Consell.