Bayer ha experimentat una caiguda en borsa del 14,79% després que Monsanto, l'adquisició que va tancar al juny per 63.000 milions de dòlars (55.370 milions d'euros), hagi estat condemnada a Estats Units pels efectes cancerigens d'un dels seus herbicides basats en glifosat.

En concret, els títols de la companyia farmacèutica s'han negociat aquest dilluns a 81,15 euros, la xifra més baixa des de juny de 2013. Divendres passat, la negociació de les accions de Bayer al parquet va tancar a un preu de 95, 24 dòlars.

Monsanto, que va sortir de l'S & P 500 el passat mes de juny després de tancar la seva compra per part del grup farmacèutic alemany, ha estat condemnada aquest cap de setmana a pagar 289 milions de dòlars (254 milions d'euros) a un jardiner amb un càncer terminal. El tribunal dels Estats Units encarregat del cas va dictaminar que la companyia no havia especificat que l'herbicida 'Roundup', que va usar el jardiner diàriament durant diversos anys i el principi actiu del qual és el glifosat, podia provocar càncer.

Durant el tancament de la transacció de compra per part de Bayer, la companyia alemanya va avançar que suprimirà la marca corporativa 'Monsanto' i únicament deixarà operatives algunes submarques comercials per a certs productes per la seva popularitat en el mercat.

En el marc de l'adquisició, l'1 d'agost Bayer va haver de vendre 7.600 milions d'euros en negocis i actius al seu rival alemany Basf. Entre ells es trobaven certs herbicides fets amb glifosat enfocats a l'ús industrial i comercialitzats dins del mercat europeu.