BBVA, amb una participació del 49,85% al banc turc Garanti, és l'entitat europea més exposada al país otomà, que suposa un pes del 12,7% en el total de préstecs i del 14% en els beneficis de l'entitat espanyola, segons Moody's, que considera «limitada» aquesta exposició i el risc «manejable», fins i tot en l'escenari més extrem.

A més del BBVA, la qualificadora de riscos assenyala el francès BNP Paribas, accionista de referència de Turk Ekonomi Bankasi (TEB), i l'italià Unicredit, amb el 40% de Yapi Kredi Bankasi, com els altres grans bancs amb notable exposició al país otomà.

En el cas de les tres entitats, Moody's subratlla que aquesta exposició «és limitada en relació als actius totals dels bancs», així com respecte dels seus sanejats recursos de capital i la seva capacitat de generació de beneficis.

De fet, en el cas que aquest risc es tornés problemàtic, l'agència assenyala que seria manejable i les entitats registrarien un «impacte negatiu limitat» en la seva capitalització i rendibilitat, fins i tot en el pitjor escenari.

En concret, «sota un escenari extrem» on els bancs perdessin les seves inversions en les seves filials turques, l'agència estima que l'impacte negatiu en les ràtios de capital bàsic CET1 de les entitats financeres seria «menyspreable» en el cas del francès BNP Paribas i l'italià Unicredit, mentre que la factura per a BBVA seria de 36 punts bàsics.