Món Sant Benet ha acollit aquesta setmana la 2a Nit Empresarial, un esdeveniment que va tenir la presència de més 150 persones de diferents empreses i comerços de tot el municipi, xifra que duplicava els números de l'any anterior.

L'acte va tenir lloc dimarts i va ser encapçalat per l'alcalde del municipi, Joan Carles Batanés, i pel regidor de Promoció Econòmica, Xavier Racero. A més, hi van assistir Bàrbara Minoves, directora dels Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement a la Catalu-nya Central; i Joan Badia, vicepresident primer i conseller de l'Àrea de Desenvolupament Comarcal del Consell Comarcal del Bages, entre altres autoritats locals i representants del món comercial i empresarial de Sant Fruitós.

Dirigit pel presentador de TV3 Carles Costa, la nit va repartir reconeixements a una vintena d'empreses del municipi, i es va fer una menció especial a Jubert i Vila Comercial SL, qui va rebre el reconeixement per més de 100 anys de trajectòria.

El primer guardó, per la consolidació d'un comerç en menys de 5 anys, va ser per a Nova Dental Sant Fruitós, pel seu tracte exclusiu i de proximitat a moltes famílies del poble. El premi de comerç a la solidaritat i responsabilitat social va anar a Marisquer Can Ladis Restaurant, com a pioners en la campanya Plat Solidari.

El premi al foment de la cultura i les tradicions va recaure en mans del Taller de Ceràmica Maria Gelabert, per la seva participació en exposicions i concursos, mercats internacionals i intercanvis amb artistes de diferents països europeus compaginant la seva activitat amb la docència.

El premi al foment dels valors del comerç de proximitat va ser per a Temps d'Spa, per la seva capacitat de trobar sinergies amb altres empreses i comerços de Sant Fruitós de Bages.

Finalment, el premi a la trajectòria comercial es va atorgar a dos històrics del municipi: Objectes de Regal, Perfumeria i Dietètica Anna i Antònia Moda.

Quant a la categoria d'empreses, el guardó a la consolidació d'una empresa de menys de 5 anys va ser per a Moto Kid Factory, per la seva labor professional i la participació en concentracions, esdeveniments i fires de referència del sector. El premi a la innovació i desenvolupament va ser per a Grup Llobet, gràcies al seu projecte de col·laboració amb l'equip del departament de recerca tecnològica amb la Fundació Alícia per a l'optimització de la cocció de productes al buit i a baixa temperatura. El premi a la solidaritat i responsabilitat social va ser per a Denso Barcelona SAU, pel disseny, el desenvolupament i la implementació d'un projecte de gestió eficient dels recursos de la pròpia empresa amb finalitat de reciclatge o reutilització dels recursos. El guardó a la promoció i la projecció del territori va ser per a BCN Skydive SL, per contribuir a la promoció i posicionament del municipi com a destí turístic en activitats esportives.

Per tancar la nit, el premi a la trajectòria empresarial es va lliurar a Enric Torres Camprubí, pels anys de trajectòria professional al capdavant de diferents empreses líders del sector alimentari, com Supeco i Friman.