El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, va valorar ahir positivament la baixada de l'atur a Catalunya. Ginesta va reconèixer que l'augment dels aturats durant l'últim trimestre de l'any és un fet «sorprenent» però va descartar que aquesta sigui la tendència dominant en un 2019 que encara amb «optimisme». En aquest sentit, va assegurar que no es detecta recessió en el mercat laboral i va predir que se seguirà creixent però «amb menys intensitat» que en els anys anteriors.

Per la seva banda, els sindicats CCOO i UGT de Catalunya van denunciar l'«escassa qualitat» de l'ocupació i la persistència de la temporalitat i parcialitat laboral. «Malgrat l'evolució positiva de l'ocupació, continuem amb unes dades tant d'activitat com d'ocupació molt baixes, i són sobretot les dones les més allunyades del mercat de treball», va assegurar CCOO en un comunicat, en què també va assenyalar que la taxa de temporalitat es manté en el 22,06%.

Al seu torn, UGT va afirmar que «el mercat laboral català substitueix llocs de treball en la indústria per ocupació en els serveis, externalitzacions, temporalitat i precarietat», i va assenyalar que l'últim any s'han perdut 3.000 llocs de treball en la indústria.