Les vendes de turismes i tot ter-renys usats van augmentar el 23,3% durant el mes de gener a Catalunya respecte a les xifres obtingudes el 2018, fins a situar-se en 29.263 unitats, segons dades de la consultora MSI per a la patronal dels concessionaris Faconauto.

En el conjunt de l'Estat, les vendes de turismes i tot terrenys de segona mà es van situar en 158.231 unitats el gener, la qual cosa suposa una pujada del 3,1% si es compara amb el primer mes de l'any passat.

Aquest increment dels lliuraments en el mercat de segona mà en el primer mes de l'any es produeix en un entorn de baixada de les matriculacions de turismes nous, que van tancar gener amb una reducció del 8% i 93.546 unitats.

Les dades apunten al fet que els lliuraments de models de fins a cinc anys suposen el 29,4% del total de les vendes. Així, les vendes de cotxes de fins a tres anys van pujar el 4,1% en el primer mes de l'any i el 17% les de cotxes de tres i cinc anys. De la seva banda, les transferències de cotxes de sis i deu anys van baixar l'11,3% i les d'automòbils que superen una antiguitat de deu anys van pujar l' 1% al gener i ja representen el 57,1% del total del mercat d'ocasió.

El director de Comunicació de Faconauto, Raúl Morales, va afirmar que l'arrencada de l'any mostra un mercat d'usats «estancat» i va afegir que les vendes d'aquest tipus d'automòbils semblen haver tocat «sostre». «En els pròxims mesos no s'esperen grans canvis ni un fort increment de les transferències, excepte en les vendes dels concessionaris oficials, especialment dels models de fins a cinc anys, que continuaran creixent a causa de la gran oferta procedent d'automatriculacions i matriculacions tàctiques», va assegurar Morales.