15 de febrer de 2019
15.02.2019
Regió7

Els sindicats reclamen a CaixaBank que retiri les sortides forçoses de l'ERO

L'entitat preveu acomiadar 2.157 treballadors i CCOO i UGT exigeixen indemnitzacions més altes

14.02.2019 | 23:22
CaixaBank va presentar ahir els seus nous caixers automàtics

La direcció de CaixaBank es manté ferma en les condicions proposades en l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per a 2.157 treballadors, entre les quals destaquen les sortides i mobilitzacions forçoses, segons sindicats. Ahir va tenir lloc la sisena taula de negociació de l'ERO en el marc del nou Pla Estratègic 2019-2021 del banc presidit per Jordi Gual, que preveu fer una reducció del 18% de la xarxa d'oficines que, com a conseqüència, afectarà 2.157 persones.

Els representants dels treballadors asseguren que la «crispació» va pujant cada cop més i es queixen que el banc hagi comminat a negociar les mesures proposades amb exigències temporals.

La UGT afirma que CaixaBank ha amenaçat de donar per esgotat el període previ que estipula el conveni col·lectiu si no constata cap avanç respecte a la negociació. «Així resulta molt fàcil negociar, la direcció pot iniciar el rellotge que marca el conveni quan vulgui i amenaçar amb l'aplicació de les mesures si no s'arriba a un acord», denuncia el sindicat, que subratlla que esgotarà «totes les vies necessàries» perquè es retirin les mesures «traumàtiques».

CCOO coincideix que perquè la negociació «s'aclareixi» és necessari que s'eliminin les sortides i les mobilitats geogràfiques forçoses, així com plantejar unes condicions econòmiques «acceptables». El sindicat no vol proposar cap xifra econòmica de moment, però sol·licita que es vagi millorant, i alhora que es pactin prejubilacions per als propers anys amb el criteri de més edat a l'hora d'establir el calendari de sortides.

«Si volem que es cobreixi un nombre elevat de baixes de manera voluntària, no podrà efectuar-se amb unes indemnitzacions tan ridícules. L'empresa ha de millorar la seva oferta», recalca la UGT.

La setmana passada, CaixaBank va comunicar les condicions de l'ERO, de manera que per al col·lectiu de treballadors de 55 anys en endavant proposa l'extinció del contracte amb el 50% del salari regulador, que percebran durant els cinc anys següents en un pagament únic amb descompte de la prestació per atur, així com un conveni especial en funció de l'edat de sortida i fins als 63 anys.

Per al grup de treballadors d'edats compreses entre els 53 i els 54 anys, CaixaBank planteja la mateixa indemnització que en el grup anterior (50% del salari regulador de cinc anualitats), a més d'un conveni especial fins als 60 anys amb la Seguretat Social.

Pel que fa a l'últim col·lectiu, format pels treballadors d'edats inferiors als 53 anys, l'entitat ofereix un total de 33 dies per any treballat amb un màxim de dues anualitats (24 mensualitats), en un pagament únic i sense cap tipus de conveni amb la Seguretat Social.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook