24 de febrer de 2019
24.02.2019
Regió7

Baixa el comerç tradicional tot i que encara és el preferit per comprar productes frescos

Un sondeig estableix que els consumidors confien menys en els hipermercats i acudeixen més als supermercats

23.02.2019 | 23:32
El comerç tradicional es manté com l'opció preferida de les famílies

El comerç tradicional ha seguit baixant en la venda de productes frescos, però en menor mesura del que era previsible, ja que es manté com l'opció preferida de les famílies espanyoles per proveir-se precisament de pa, carn, peix, fruites i verdures. Així ho estableix l'última enquesta de satisfacció de supermercats de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), feta entre més de 5.882 usuaris de l'Estat i que s'elabora cada quatre anys. Es pot parlar d'un «ensorrament» en el percentatge de llars que afirmen que van al comerç tradicional o als mercats per fer les seves compres d'alimentació envasada, després de passar del 8,2% al 3,6% entre 2014 i 2018.

Per la seva banda, la tendència descendent dels hipermercats s'aguditza i comença a entrar en crisi en benefici dels supermercats. La situació és «alarmant» als hipermercats en les seccions de xarcuteria i formatges (baixen cinc punts respecte de l'any 2004), de productes congelats, de drogueria i d'higiene (baixen deu punts). El que no es compra al mercat tradicional majoritàriament es fa als supermercats, preferentment alimentació envasada, neteja i higiene, productes congelats, xarcuteria i formatges.

A l'anterior enquesta del 2014, el preu i l'estalvi van ser els factors principals que convertien un establiment en favorit d'una família. Ara els consumidors valoren la disponibilitat d'un bon assortiment de productes i la seva qualitat.

Els establiments que inspiren més satisfacció entre els consumidors, segons les categories estudiades per l'OCU, són Bonpreu a supermercats, Hipercor a hipermercats i Aldi a botigues de descompte. Per contra, Carrefour Market, La plaza de Día, Simply (el Supermercat d'Alcampo) i Supersol són els més mal valorats.

Amb els criteris que els usuaris tenen més en compte i els establiments que més destaquen segons l'OCU pel que fa a l'assortiment i la qualitat el Supermercat El Corte Inglés i Hipercor van ser els que més bona puntuació van rebre, seguits per Carrefour i Alcampo. En comoditat i amplitud, destaca E. Leclerc, encara que també estan ben valorats Supercor i Bon Preu. En preu i ofertes, les cadenes més ben valorades són Lidl i Día, i també E. Leclerc i Más i Más. En atenció i caixa, els enquestats van valorar Condis, Aldi i Mercadona com els millors. Finalment, en nous serveis, Alimerka, Froiz i Gadis van ser els més ben valorats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit