Els ministres d'Economia i Finances de l'eurozona (Eurogrup) centraran la seva reunió d'avui en l'origen dels ingressos del futur pressupost de la zona euro, els detalls del qual han de tancar en la trobada que mantindran al juny, i a més abordaran la situació econòmica del bloc comunitari en vista de les últimes previsions publicades per la Comissió Europea.

La d'avui serà la penúltima discussió entre els titulars d'Economia dels Dinou sobre el fons per a la convergència i la competitivitat, ja que el juny a Luxemburg n'hauran de definir els elements principals, que presentaran dies després als caps d'Estat i de Govern.

En aquesta ocasió, l'Eurogrup debatrà les fonts d'ingressos d'aquest fons i, en concret, si es nodrirà únicament del pressupost global de la UE o també disposarà d'altres ingressos per part dels països de l'Eurozona.

En el debat se n'emmarca un de naturalesa jurídica sobre si la presa de decisions pertanyerà als socis de la moneda única o a tots els Estats membres, com volen França o Espanya. Per al Govern espanyol, el disseny està «encara lluny» del que és «acceptable» per a un instrument pressupostari, ja que hi ha capitals que «no volen ni sentir parlar» que el fons tingui també una funció d'estabilització.