L'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) ha obert la convocatòria dels Cupons d'Innovació BCN Smart Rural, una nova línia d'ajuts dirigida a microempreses agroalimentàries i forestals de les zones rurals de la demarcació de Barcelona.

L'objectiu dels Cupons d'Innovació BCN Smart Rural és fomentar la innovació en el sector agroalimentari i forestal. Així, aquests ajuts subvencionen la contractació de serveis d'assessorament expert que facin possible un procés d'innovació, és a dir, la transferència de coneixement necessària perquè l'empresa pugui dur a terme el seu projecte d'innovació. La quantia dels ajuts és del 80% del cost del servei d'assessorament, amb un màxim de 2.950 euros més IVA per empresa.

Poden optar a aquests ajuts les empreses que estiguin ubicades en municipis considerats «rurals» de la demarcació de Barcelona. Això inclou un total de 105 municipis pertanyents a l'Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès i Osona. Es tracta dels municipis d'aquestes cinc comarques on s'aplica el programa Leader o bé que formen part del parc rural de Montserrat. Pel que fa a la mida de les empreses, aquestes han de tenir menys de deu treballadors i un volum de negoci inferior a un milió d'euros. El període de sol·licitud dels ajuts s'allarga fins al 20 de setembre del 2019. Tota la informació relacionada amb aquesta convocatòria es pot trobar a la pàgina web www.desenvolupamentrural.cat/cupons_innovacio.

Aquesta nova línia d'ajuts s'emmarca dins del PECT BCN Smart Rural, un projecte de desenvolupament rural cofinançat per la Diputació de Barcelona i el FEDER. L'entitat concedent d'aquests ajuts és la xarxa de desenvolupament rural de Catalunya, que dona suport i representa els 12 Grups d'Acció Local catalans.