Seat posarà en marxa de forma imminent un nou servei de car sharing per a empreses per mitjà de Respiro, empresa independent del grup dedicada a la identificació, desenvolupament, comerç i inversió en noves solucions de mobilitat. El servei començarà a operar a Barcelona i Madrid i d'entrada, s'hi ha adherit el bufet d'advocats Cuatrecasas. La firma automobilística, però, manté converses amb Cepsa per tancar un acord similar, així com també negocia amb altres companyies espanyoles. Els treballadors de les empreses adherides podran disposar de vehicles Seat i Respiro per fer trajectes urbans durant la jornada laboral amb altres companys, de forma gratuïta per a ells. En tots els casos, els vehicles seran de gas natural comprimit. L'automobilística va presentar ahir el servei a la capital espanyola en el marc de les jornades 'Madrid se mueve by Seat'.

Durant la jornada a Madrid, Seat va detallar la seva estratègia de mobilitat urbana. A banda del 'car sharing', va destacar l'èxit del patinet elèctric eXS kickscooter powered by Segway. D'ençà que el va posar a la venda el desembre passat, n'ha venut 8.000 unitats.

D'altra banda, Seat també va subratllar l'aposta pels nous Minimó i Mii electric, dos vehicles que la companyia situa com a insígnies de la «micromobilitat urbana». En el cas del Mii electric, està dissenyat tant per a clients privats com per a flotes i les comandes començaran el proper mes de setembre. Segons Seat, el 66% de la població serà urbana en escassos anys, per la qual cosa conduir per les ciutats resulta cada vegada «menys atractiu», a més de que adquirir un cotxe és «car i tediós», malgrat que la gent continua tenint la necessitat de moure's per la ciutat, per la qual cosa l'aposta de la firma va orientada a la mobilitat urbana.