24 de juliol de 2019
24.07.2019

El jutge decreta que els 'riders' de Deliveroo són empleats i no autònoms

23.07.2019 | 23:34

La Seguretat Social ha guanyat el primer macrojudici contra l'empresa de repartiment Deliveroo. El jutjat social número 19 de Madrid ha estimat la demanda interposada per la Tresoreria General de la Seguretat Social contra Roodfoods Spain, la companyia matriu de Deliveroo, i ha declarat que 500 dels seus repartidors a domicili no són autònoms sinó que tenen una relació laboral amb la societat.

La sentència, de 26 folis, conclou que en la prestació de serveis dels riders «van prevaler les condicions pròpies de la laboralitat». El magistrat argumenta, a més, que els repartidors atenien les comandes d'acord amb les «detallades instruccions» de l'empresa, que organitzava la seva activitat i fins i tot gestionava les propines. La sentència es pot recórrer a la sala social del Tribunal Superior de Justícia de Madrid.

La resolució, donada a conèixer pel Consell General del Poder Judicial, és fruit de la vista oral de més de 8 hores que es va celebrar el 31 de maig. El judici es va celebrar després que la Inspecció de Treball emetés un acte en què obligava la companyia de repartiment a domicili a contractar com a assalariats 532 repartidors que van treballar a l'empresa entre el 2015 i el 2017.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit