Ren Zhengfei, fundador del fabricant tecnològic xinès Huawei, va advertir ahir els treballadors de l'empresa, a través d'un comunicat intern, de la situació «de vida o mort» de la companyia, que va ser inclosa al maig pel govern dels Estats Units en la llista d'entitats vetades per raons de seguretat nacional. L'entrada en vigor d'aquesta prohibició ha estat retardada fins a mitjan novembre, van anunciar ahir fonts del govern nord-americà.

En aquest sentit, segons van informar ahir Bloomberg i Reuters, l'empresari, antic oficial de l'Exèrcit Popular d'Alliberament i membre del Partit Comunista de la Xina, recomana als empleats de Huawei «amb poca càrrega de treball o desocupats» formar «esquadrons de comandament» per a l'exploració de nous projectes empresarials, i alerta que, als treballadors que no ho facin, se'ls retallaran el salari i «podrien perdre, fins i tot, el lloc de treball».

«Si no aconsegueixen trobar una funció a l'empresa, els seus salaris es reduiran cada tres mesos», afegeix el comunicat. «Si no pots fer la feina, deixa pas perquè rodi el nostre tanc», conclou Zhengfei.