Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Ajuntament de Manresa ofereix nous microcrèdits per crear empreses

El consistori destina 30.000 euros a promoure el naixement de nous negocis a la ciutat

L'Ajuntament de Manresa ofereix nous microcrèdits per crear empresesarxiu/carles blaya

L'Ajuntament de Manresa ha posat en marxa la sisena edició de la convocatòria per a la concessió de microcrèdits que té per objectiu facilitar l'accés al finançament de projectes empresarials viables que impulsin la creació d'empreses a Manresa. L'Ajuntament destinarà un total de 30.000 euros a l'atorgament d'aquests micròcredits.

Els ajuts s'adrecen a les persones que tinguin intenció d'iniciar un nou projecte empresarial, que agafin el traspàs d'un negoci a Manresa o que ja tinguin iniciada l'activitat des de l'1 de gener del 2019. La convocatòria també s'adreça a les empreses ja constituïdes que obrin un nou establiment comercial o de serveis o agafin el traspàs d'un negoci a Manresa sempre i quan l'obertura d'aquest nou establiment s'hagi realitzat enguany i el seu volum de facturació anual no superi els 500.000 euros.

Segons les bases de la convocatòria, es podran concedir ajuts per a l'adquisició d'actius materials i immaterials (ja sigui la compra de mobiliari com d'equips informàtics, maquinària, vehicles, obres, instal·lacions, drets de traspàs o patents, entre d'altres, excloses l'adquisició de terrenys o construccions), així com també despeses imputables necessàries per al desenvolupament del projecte presentat (com són la compra de matèries primeres, mercaderies, despeses de personal, subministraments, lloguers o col·laboracions externes). Els microcrèdits s'hauran de destinar a despeses o inversions realitzades a partir de l'1 de gener del 2019 i el període d'execució es perllongarà fins a un termini de 3 mesos a comptar des de l'endemà del cobrament de l'ajut. Els microcrèdits d'aquesta línia poden arribar fins al 75% del pressupost de la inversió inicial i/o despesa necessària, i amb un límit màxim de 5.000 euros.

Per tenir accés als microcrèdits no caldrà cap aval, i la garantia és la viabilitat del projecte empresarial. El tipus d'interès de l'ajut serà zero i el termini màxim de devolució serà de quatre anys amb una amortització trimestral de quotes lineals.

Els projectes que poden accedir als microcrèdits que preveuen aquestes bases seran aquells realitzats o a realitzar durant el període comprès entre l'1 de gener del 2019 i els tres mesos posteriors a comptar a partir de l'endemà de la data de cobrament del microcrèdit. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 30 de setembre del 2019.

La documentació es pot presentar telemàticament a la web de l'Ajuntament de Manresa o bé presencialment a l'oficina d'atenció al ciutadà (OAC) de la plaça Major. La documentació que ha d'acompanyar la sol·licitud es pot trobar a la web del Centre de Desenvolupament Empresarial de l'Ajuntament de Manresa (CEDEM).

El programa de microcrèdits es va inaugurar el 2013, amb una dotació inicial de 125.000 euros.

Prem per veure més contingut per a tu