Els productors d'arròs del delta de l'Ebre confien enguany repetir l'excel·lent collita de les últimes campanyes i arribar a les 140.000 tones recol·lectades d'excel·lent qualitat.

Finalment, les relatives baixes temperatures del mes de maig no han afectat el desenvolupament de la planta i la calor d'aquest estiu ha ajudat a mantenir a ratlla els fongs. De forma similar, la plaga de cranc blau, combinada amb els tractaments o la sembra en sec, ha limitat la presència del temut cargol poma, segons asseguren els arrossaires.

Tot i que la previsió és que els preus es mantinguin en la franja dels 290 euros la tona, el sector alerta del perill dels recents acords comercials entre la UE i Mercosur, que a mitjà termini poden facilitar la importació d'arròs més barat i amb unes garanties sanitàries menys estrictes.

Enguany, la campanya comença amb uns deu dies de retard. Entre d'altres coses, perquè la varietat cada cop més utilitzada, JSEndra, té un cicle una mica més llarg, que es veu compensat per la seva estabilitat i gran rendiment, segons Dani Forcadell, de la sectorial de l'arròs d'Unió de Pagesos. Tot plegat, aquest marge ha d'ajudar a completar i millorar la seva maduració.