Segueix-nos a les xarxes socials:

CONTINGUT PATROCINAT

Aposta per la igualtat d'oportunitats

Endesa té un compromís per garantir i promoure la participació de dones en llocs de responsabilitat laboral

Aposta per la igualtat d'oportunitatsENDESA

Amb l'objectiu de seguir augmentant la participació de dones en llocs de responsabilitat dins l'empresa, Endesa aposta per la igualtat d'oportunitats, la no discriminació, la inclusió i la conciliació de la vida personal, familiar i professional.

Pla d'acció: gènere

En el marc del pla d'acció de gènere, els objectius són incrementar la presència de dones a la plantilla, als llocs de responsabilitat i garantir la igualtat salarial. Per això, s'estan desenvolupant diferents iniciatives com ara que les dones participin com a mínim en un 50% en els processos de selecció de l'empresa i incloure almenys una dona a la fase final dels processos.

L'any passat, la xifra de contractació de dones a la compa-nyia va ser del 32,1%. El percentatge de llocs de direcció ocupats per dones es va mantenir en el 17,5%. El repte és augmentar la presència femenina. En aquest sentit, Endesa empodera les dones de l'empresa per mitjà d'iniciatives que els donen visibilitat, com per exemple conferències i candidatures a premis. I també promou el rol de lideratge amb programes com Take the lead i Women mentoring, destinats a fomentar la incorporació de dones a llocs de responsabilitat.

A més a més, Endesa té en marxa diverses accions destinades a equilibrar les necessitats familiars, principalment per a les mares amb fills, i les aspiracions de creixement professionals. Per aconseguir aquesta conciliació, s'estableix flexibilitat horària a nivell laboral i la possibilita de fer fer feina fora de l'oficina.

I com a complement, la companyia posa a disposició dels treballadors i les treballadores la plataforma on-line educativa «Gestionando hijos», que té la col·laboració de més de 40 experts en educació. L'objectiu de la iniciativa és donar suport a mares i pares en la tasca de l'educació dels fills.

Voluntaris d'Endesa impulsen les carreres STEM i la implicació de dones

Endesa col·labora amb el programa Orienta-T, que va posar en marxa la Fundació Junior Achievement per impulsar les carreres STEM (Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques). Va dirigit a estudiants de 14 a 16 anys i a professors d'ESO, i pretén crear un espai d'orientació professional, per mitjà d'històries personals i professionals i tallers pràctics. En les dues edicions que s'han fet, 35 voluntaris d'Endesa han acostat el món de les ciències a 7.657 alumnes. Els voluntaris, professionals de la branca de les ciències, la tecnologia, les matemàtiques i l'enginyeria (com la responsable de Gestió Mediambiental, Nerea de la Corte, a la imatge), han compartit amb els alumnes les seves vivències al voltant d'aquestes vocacions i carreres, per mitjà de la seva experiència.

En aquesta última dècada, el nombre de matrícules universitàries en disciplines STEM ha baixat un 25% a Europa, i un 40% a l'Estat espanyol. En canvi, la demanda d'aquest tipus de carreres a la Unió Europa es preveu que serà d'un 14% el 2020, davant del 3% de la demanda general de professionals.

A mesura que la innovació tecnològica es torna fonamental per al desenvolupament futur, el creixement i el progrés, tant en l'àmbit social com en l'econòmic, existeix una gran necessitat d'estimular l'interès de les noves generacions pels estudis STEM.

A més, hi ha un biaix de gènere. La proporció de les alumnes pot quedar reduïda fins al 12% en àrees com les tecnologies de la informació i de la comunicació.

Dones i ciència

El 72% dels investigadors científics de tot el món són homes, segons la UNESCO. Per què tan poques dones es dediquen a la ciència? Per què continuen sent minoria els joves que estudien carreres tècniques?

Els psicòlegs consideren que aquesta dada està relacionada amb els rols de gènere. Als 6 anys els nens ja perceben els estereotips i clixés socials.

Newton, Einstein, Edison, Darwin i Kepler. Els referents masculins són a tot arreu, però, i els femenins? Tallers i activitats per desmuntar estereotips permeten posar sobre la taula noms com el de la bioquímica Margarita Salas i la microbiòloga Esther Lederberg.

Prem per veure més contingut per a tu