04 de febrer de 2020
04.02.2020

Miriam Ponsa presenta la seva nova col·lecció, inspirada en el mar d'Aral

La dissenyadora manresana va protagonitzar ahir a la tarda una desfilada a l'antiga fàbrica Estrella Damm, dins la setmana de la moda

03.02.2020 | 23:10
Miriam Ponsa, en acabar la desfilada ahir a Barcelona

La dissenyadora manresana Miriam Ponsa va presentar ahir a l'antiga fàbrica Estrella Damm de Barcelona, dins la setmana de la moda, la seva nova col·lecció inspirada en el mar d'Aral. Les propostes de la manresana pretenen ser «una reflexió i denúncia de la petjada de l'ésser humà en el nostre ecosistema, malalt per la sobreproducció i l'explotació despietada dels recursos naturals i humans i en què la indústria de la moda té una responsabilitat important».

La col·lecció parteix de la desaparició del que havia estat el quart llac més gran del món, que els projectes de l'URSS de canalització d'aigua a les planes de Kazakhstan, Uzbekistan i Turkmenistan van convertir en un desert de sal i substàncies tòxiques. Segons recorda Ponsa, «el volum del mar s'hi ha reduït més del 80% i ha deixat enrere un cementiri de vaixells oxidats a la sorra salinitzada i greus conseqüències en la salut de la població de la regió».

En les noves peces, el patronatge es treballa a partir de formes geomètriques que s'arrodoneixen i es converteixen en peces àmplies, aptes per treballar. La combinació de matèries en una sola peça simbolitza la fusió i la simbiosi entre elements, asseguren fonts de l'empresa manresana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook