El departament d'Empresa i Coneixement ha creat un directori de 3.066 empreses industrials de Catalunya per «promoure» la internacionalització del teixit industrial català. La plataforma Catalonia Industry Suppliers s'emmarca en el Pacte Nacional per a la Indústria, consensuat pels partits polítics i els agents socioeconòmics «amb representativitat reconeguda». «És una eina pionera que ha de permetre als fabricants, importadors i inversors internacionals trobar proveïdors i socis a Catalunya», va explicar ahir la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, en l'acte de presentació. El directori inclou empreses industrials exportadores amb més de deu treballadors i una facturació superior als dos milions d'euros.

Aquesta eina incorpora un cercador intel·ligent en anglès que permet trobar tant empreses com productes industrials específics de Catalunya amb l'objectiu de connectar-les amb clients internacionals.

Cada empresa de la plataforma disposa d'una fitxa amb informació com el sector d'activitat, els productes que fabrica i els seus usos o el llistat de plantes productives, entre altres dades. En total, el directori classifica els proveïdors industrials en 35 sectors i inclou un llistat de més de 32.200 productes i serveis. Totes les empreses del directori són exportadores i tenen centres de producció a Catalunya.