L'ocupació als apartaments turístics de Catalunya durant el mes de juny va caure fins al 5,5% arran de la crisi del coronavirus, segons indiquen les últimes dades provisionals publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Malgrat ser la segona comunitat amb més viatgers -només superada per Andalusia-, els allotjaments turístics del territori tan sols van rebre 17.998 visitants durant el mes de juny, un 88,25% menys respecte al mateix període de l'any passat. Al conjunt de l'Estat, les pernoctacions en allotjaments turístics extrahotelers -apartaments, càmpings, cases rurals i albergs- també van caure en picat al juny, concretament un 84,5% interanual.

Pel que fa als càmpings, el grau d'ocupació a Catalunya durant el sisè mes de l'any va ser del 28% de mitjana, un percentatge que s'elevava al 31,7% els caps de setmana. En total, els càmpings van registrar 159.104 viatgers i 437.100 pernoctacions.

L'ocupació als establiments de turisme rural va ser inferior, concretament del 15,82% de mitjana. No obstant això, els caps de setmana la xifra s'enfilava fins a 33%. El grau d'ocupació més baix el presenten els albergs, que durant el mes de juny tan sols van tenir reserves pel 10,28% de les seves places.El sector, tocat a tot l'Estat

Tot i que l'aixecament de l'estat d'alarma va restablir la mobilitat a tot el territori espanyol, l'INE apunta que durant el mes de juny tan sols van obrir 56.845 dels 187.526 establiments turístics extrahotelers existents, un 67,6% menys respecte al mateix període de l'exercici anterior. Per altra banda, el nombre de places ofertes va quedar-se en 646.790, per sota el 40% del total.

Al juny, fins a 583.625 viatgers van allotjar-se en un establiment turístic extrahoteler, sumant un total de gairebé dos milions de pernoctacions. Això representa només un 19,