L'Associació d'Empreses de Gestió d'Esdeveniments i Casaments de Catalunya (AEGECat) exigeix al Govern de la Generalitat que diferenciï aquest sector de la resta del món de la restauració a l'hora d'aplicar les noves restriccions decretades per frenar la covid-19.

La patronal assegura que limitar les trobades de gent a un màxim de 10 persones ha disparat les cancel·lacions de celebracions que s'havien anul·lat abans de l'estiu i havien quedat reprogramades per a les properes setmanes.

L'AEGECat reclama a la Generalitat que aclareixi «l'exclusió explícita» d'aquestes empreses de les noves restriccions «per tal de tornar la confiança als clients» i adverteix que, si no, estudiarà dur la causa als tribunals.

Segons el parer de l'AEGECat, les empreses d'aquest sector haurien de quedar al marge de les noves restriccions perquè «garanteixen totes les mesures i protocols vigents i n'apliquen d'extraordinaris» per garantir la seguretat sanitària en el marc de les celebracions privades.

«Com que es tracta d'una activitat econòmica regulada no solament es garanteixen totes les mesures i protocols vigents sinó que se n'apliquin d'extraordinaris per tal d'oferir al client les màximes condicions sanitàries», exposa l'AEGECat.

Accions legals

En un comunicat emès ahir, els empresaris sostenen que «com que es tracta de celebracions privades amb llistes tancades de convidats, s'ofereixen més garanties per gestionar i aplicar els protocols establerts».

Alhora, els empresaris demanen al Govern català que activi una línia específica d'ajudes per a aquest sector «per no condemnar al tancament les empreses afectades per la normativa vigent».

A més, lamenten que, d'ençà de la declaració de l'estat d'alarma, diverses firmes han vist descendir considerablement la seva facturació.

L'AEGECat acaba el seu comunicat advertint que es reserva el dret d'emprendre accions legals oportunes «per defensar els interessos del conjunt d'un sector que està patint de manera extrema els efectes de la crisi sanitària sense que l'administració pública hagi mostrat, ara com ara, la voluntat de trobar solucions que en garanteixin la seva supervivència».