El Govern reitera el seu compromís perquè es preservi el major nombre de llocs de treball en el marc dels processos de reconversió que puguin dur a terme les empreses, en resposta a les possibles conseqüències laborals que pot tenir l'eventual fusió entre Caixabank i Bankia.

«És obvi que aquest Govern lluitarà sempre per la defensa dels llocs de treball i intentarà que aquelles empreses que hagin de fer processos de reconversió ho facin amb el menor cost possible de llocs de treball», va subratllar la portaveu del Govern, María Jesús Montero, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Aquesta premissa, va dir, és vàlida per a qualsevol empresa que presenti un ERO, i té com a objectiu aconseguir que els acomiadaments no siguin l'única fórmula de les companyies a l'hora de fer els ajustos, sinó que tinguin en compte el valor afegit o la competitivitat. Així mateix, Montero va reconèixer que el Govern té pocs detalls sobre alguns dels aspectes de la fusió entre les dues entitats financeres i que la resta d'informació que maneja és estrictament confidencial.

Referent a això, i sobre l'evolució de les negociacions entre les dues entitats, la també ministra d'Hisenda va indicar que totes les operacions bancàries i processos estratègics de grans corporacions requereixen de la prudència i del sigil necessari del Govern d'Espanya. En aquest sentit, va subratllar que moltes d'aquestes operacions es juguen el seu èxit en la capacitat d'administrar el seu propi ritme i de transmetre a les autoritats europees i al conjunt de supervisors la possibilitat que aquest procés arribi a bon port.