El sector logístic català continua mostrant una bona evolució tot i la crisi, però el seu creixement es veu frenat per l'escassetat de sòl disponible, i no per la situació creada per la pandèmia.

Aquesta és la conclusió de la trobada sectorial organitzada per la consultora Savills Aguirre Newman, que com a prova de la tesi destaca que ja està prellogat el 65% dels 325.000 metres quadrats que s'incorporaran al mercat logístic català el 2021.

I és que l'impuls del comerç electrònic per la covid-19 i l'arribada de més actors interessats a implantar-se a Catalunya han dinamitzat el sector, diu la consultora en un comunicat. El problema és que una part de la demanda no pot arribar a materialitzar-se perquè la taxa disponible a Catalunya és del 3,1%, i inferior a l'1% a la primera corona metropolitana.

En aquest sentit, la directora d'Industrial i Logístic de Savills Aguirre Newman Barcelona, Gloria Valverde, sosté que la manca d'espai i de producte adequat en termes de localització, rendes o característiques, i no la situació derivada de la covid-19, és «el principal motiu pel qual no s'han pogut cobrir les necessitats». «Barcelona tenia una demanda activa forta prèvia a la pandèmia de la covid-19 que s'ha vist reforçada per aquesta nova situació», va destacar Valverde. Segons les seves previsions, Barcelona tancarà l'any amb una contractació de superfície logística de 425.000 metres quadrats. Amb tot, això suposa un retrocés respecte al 2019, segons dades de la consultora del gener, quan va estimar que el mercat logístic català va tancar 2019 amb 594.172 metres quadrats.