El Consell Comarcal del Bages ha contractat aquest desembre dotze persones en situació d'atur a la comarca en el marc de la convocatòria extraordinària del Programa Treball i Formació. Promoguts pel Servei d'Ocupació de Catalunya s'impulsen dos projectes amb l'objectiu principal de millorar l'ocupabilitat de les persones treballadores, especialment, de les que s'han quedat sense feina per la crisi de la covid-19 i de les que tenen més dificultats d'accés al mercat laboral.

Les contractacions tenen una durada de nou mesos i les persones incorporades ajudaran el personal tècnic dels municipis del Bages en dues àrees diferenciades. Set persones responen al perfil d'auxiliars administratives per donar suport als Serveis Socials Bàsics i se n'han contractat cinc més amb perfil d'ajudant de protecció civil per treballar en aquesta àrea.

Cinc contractes es corresponen a la línia Panp Covid per a persones en risc de caure en situació d'atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació o subsidi, i set són per a persones que han perdut la feina a partir del 16 de març del 2020, línia Covid. Les persones contractades faran una formació relacionada amb el seu lloc de treball en horari laboral per garantir una millora significativa de la seva ocupabilitat un cop finalitzat el període de contractació.