Les vendes industrials a Catalunya durant l'octubre van caure el 9,6% en comparació del mateix mes de l'exercici anterior. Segons les dades provisionals publicades ahir per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), la indústria catalana va experimentar una caiguda d'ingressos més accentuada respecte a la mitjana espanyola (-8,8%).

En l'acumulat de l'any, l'Índex de la Xifra de Negocis a la Indústria (ICN) a Catalunya és el 14,6% inferior en comparació dels deu primers mesos del 2019. Durant l'octubre, només dues comunitats van experimentar un increment en les vendes del sector industrial. Es tracta d'Aragó i Galícia, amb creixements del 4,1% i el 2%, respectivament.

Per altra banda, els territoris més afectats pels efectes de la crisi de la covid-19 van ser les Balears i les Illes Canàries, on la facturació del sector industrial va caure el 21,5% i el 22% respectivament a l'octubre.

Segons les dades recollides per l'INE, la caiguda registrada durant el desè mes de l'any és 5,6 punts inferior al setembre, quan les vendes a la indústria van reduir-se el 3,2%. La davallada és provocada per l'evolució dels ingressos en el sector del petroli, que van reduir-se el 45,3% a l'octubre.

Quant als ingressos del sector serveis a Catalunya, van caure el 13,4% a l'octubre. Segons les dades provisionals publicades ahir per l'INE, Catalunya és la quarta comunitat de l'Estat on més va caure la facturació del sector terciari, superada únicament per Madrid (-16,9%), les Illes Canàries (-34,9%) i les Balears (-37,7%). Al conjunt de l'Estat, la caiguda mitjana dels ingressos durant el desè mes de l'any va ser del 14%. Pel que fa a l'ocupació el sector, a Catalunya es va reduir un 5,2%, la mateixa xifra respecte a la mitjana estatal. En l'acumulat de l'any, les vendes del sector serveis a Catalunya es mantenen un 16,8% per sota els nivells de l'exercici anterior.