El fundador d'Amazon, Jeff Bezos, deixarà de ser aquest any el conseller delegat, segons ha anunciat aquest dimarts a la plantilla en un correu electrònic que s'ha difós a través del web de la companyia. Bezos situa el canvi en el tercer quadrimestre de l'any i anuncia que l'actual cap del servei de computació de la multinacional del comerç electrònic, Andy Jassy, el substituirà en el càrrec. "Ha estat a la companyia gairebé des que jo hi soc. Serà un líder excepcional i té la meva plena confiança", ha escrit Bezos. Després de 27 anys el fundador d'Amazon cedeix les regnes d'una companyia que dona feina a 1,3 milions de persones i és "àmpliament coneguda com una de les empreses més exitoses del món".

Bezos atribueix el secret de l'èxit a la "invenció" i recorda als seus treballadors que junts han fet "coses boges" que després "han esdevingut normals", com ara les anàlisis de productes dels mateixos usuaris o l'entrega "malaltissament ràpida" del servei Prime.

"Trobo que la meva feina té sentit i és divertida. Treballo amb els col·legues més llestos, talentosos i enginyosos. Quan els temps han estat bons, heu estat humils. Quan han estat durs, heu estat forts i heu donat suport, i ens hem fet riure els uns als altres. És una joia treballar en aquest equip", s'acomiada Bezos de la seva plantilla.

"Ser el conseller delegat d'Amazon és una profunda responsabilitat, i esgota. Quan tens una responsabilitat com aquesta, és difícil parar atenció a res més", ha confessat. A partir d'ara seguirà vinculat a la companyia com a president executiu però també tindrà "temps i energia" per concentrar-se en altres projectes, entre ells 'The Washington Post', el diari de la seva propietat. "No he tingut mai tanta energia, i això no va de retirar-se", ha assegurat.