El Govern espanyol preveu enviar a la Comissió Europea (CE) la versió definitiva del seu pla de recuperació per utilitzar els fons europeus al març i no descarta sol·licitar els préstecs que li corresponen dins dels 140.000 milions d'euros que té assignats del Fons de Recuperació. L'Executiu espera que el pla sigui aprovat per les autoritats comunitàries al juny, va explicar la vicepresidenta i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, en declaracions per videoconferència abans de la reunió de l'Eurogrup, que es va fer ahir de manera telemàtica. «Fins ara hem tingut una resposta molt positiva en totes les converses amb la Comissió en relació amb el nostre pla de recuperació, sabem que és un dels més avançats de la Unió i hi continuarem treballant els pròxims dies intensament perquè puguem presentar el pla definitivament i de manera formal a Brussel·les al març», va dir Calviño.

A Espanya li corresponen 140.000 milions d'euros del Fons de Recuperació de la Unió Europea, dels quals gairebé 70.000 milions es desemborsaran en forma de transferències a fons perdut , i la resta podria sol·licitar-los en forma de préstecs. Sobre si el Govern recorrerà a aquests crèdits, Calviño va dir que la «prioritat en aquest primer moment és evidentment mobilitzar la totalitat de les transferències assignades al nostre país i mobilitzar també si cal els crèdits corresponents».

Calviño va recordar que el reglament acordat al desembre preveu que el pla d'inversions ha d'incloure les «reformes estructurals més significatives alineades amb les recomanacions específiques per país» fetes per les institucions i va subratllar que és la línia en què ha treballat el Govern des del juliol passat. «No he vist cap canvi d'èmfasi en absolut per part de la CE que, com és natural, ha de fer una anàlisi seriosa, responsable i rigorosa dels plans de recuperació que presentin tots els països», va dir. Els estats de la UE podran començar a presentar oficialment els seus plans de recuperació a partir del 19 de febrer, quan entrarà en vigor la regulació del Mecanisme de Recuperació i Resiliència, fins al 30 d'abril.