Les operadores Goufone, d'Osona, i Soom Fibra, del Bages, han arribat a un acord i s'han unit per donar cobertura a la Catalunya Central. El nou grup, amb capital 100% català, permetrà donar servei a més de 50.000 llars amb la seva xarxa de fibra òptica. Així doncs, la nova companyia es converteix, per tant, en la que ofereix la xarxa de fibra òptica més extensa d'Osona i el Bages.

Els fundadors d'ambdues companyies han manifestat que l'acord vol oferir serveis de qualitat i proximitat als usuaris. “Soom Fibra fa un pas endavant sumant-se a l'ambiciós projecte de Goufone de ser l'operador català de referència. És una evolució molt positiva que ens permetrà seguir treballant en nous i millors serveis alhora garantint l'essència de Soom Fibra i mantenint tot el seu equip humà, ja que les sinergies entre els dos operadors són totals, coincidim en els mateixos valors i compromisos de proximitat, qualitat i satisfacció de l'usuari. En les properes setmanes ja es veuran els primers fruits amb l'obertura d'un nou punt d'atenció a l'usuari al Carrer Àngel Guimerà de Manresa”, afirma Xavier Moreno, un dels fundadors de Soom Fira. 

Amb aquesta aliança, els més de 2.500 usuaris que ja formen part de Soom Fibra podran gaudir, a més de la xarxa de fibra òptica pròpia, dels serveis de telefonia mòbil i fixa, televisió digital i energia verda que Goufone ofereix. La marca Soom Fibra es mantindrà i els seus usuaris no hauran de fer cap acció davant de la operació d’unió de les dues empreses. 

Per la seva banda, Marc Mundó, un dels tres fundadors de Goufone, recalca que “els valors i la manera de fer de Soom Fibra s’assemblen molt als de Goufone. Ambdues companyies vam començar des de 0, en una aposta ferma per donar servei d’Internet d’alta velocitat a la gent que hi tenia difícil accés. Creiem que els usuaris de Soom se sentiran molt còmodes i ben tractats a casa, i confiem que d’altres persones vulguin sumar-se al nostre projecte”. 

Al total de 13 comarques en les quals Goufone és present, ara s’hi sumen la desena de poblacions on Soom Fibra té desplegats els seus serveis: Manresa, Artés, Calders, Monistrol de Calders, Santa Maria d'Oló, Navarcles, Sant Fruitós del Bages, Sant Salvador de Guardiola, Santpedor, Sallent i Cabrianes i Sant Joan de Vilatorrada.