Segueix-nos a les xarxes socials:

Eleccions

Rosa Cañadas aspira a «renovar sense trencar» el Cercle

La candidata a presidir l’entitat, que s’enfrontarà a Jaume Guardiola, defensa incorporar joves i potenciar més la reflexió

Rosa Cañadas aspira a «renovar sense trencar» el Cercle

Encara no s’han convocat formalment les eleccions –això succeirà a mitjans de maig–, però en el Cercle d’Economia es viu clima preelectoral. Per primera vegada en els seus més de 60 anys d’història s’enfrontaran a les urnes dues candidatures, en comptes d’una de sola de consens, com era tradicional. L’empresària Rosa Cañadas, presidenta de la fundació Tanja i de Trea Capital Partners i que va formar part de les juntes del Cercle amb Antón Costas, Josep Piqué i Salvador Alemany com a presidents, es mesurarà amb Jaume Guardiola, exconseller delegat del Banc Sabadell i president del patronat d’Esade membre de la junta directiva actual.

Cañadas s’ha presentat aquest dilluns com a candidata durant un dinar organitzat per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, presidida per Carles Vilarrubí. Durant un col·loqui amb els assistents, entre els quals estaven l’expresident del FC Barcelona, Sandro Rosell,que treballa en la seva candidatura a l’alcaldia de Barcelona o la candidata al mateix lloc per Junts, Elsa Artadi, Cañadas va apostar per «renovar sense trencar» el llegat del Cercle. I va defensar incorporar joves, fins i tot per sota dels 30 anys.

Segons el parer d’aquesta directiva, l’entitat «ha de tenir veu a Europa» i ser «la veu del Mediterrani». A través de la seva fundació, aquesta doctora en tècniques i mercats financers i llicenciada en Econòmiques per l’Escola Superior de Comerç de París, treballa per donar a conèixer les oportunitats al continent africà, i especialment al nord de l’Àfrica. Cañadas considera que el Cercle ha perdut «una mica de la seva brillantor i essència» i que es necessari «renovar-lo per preservar-lo».

Al seu torn pensa que l’entitat requereix recuperar espais per a la «reflexió i pensament». Davant l’altre candidat a qui titlla de «continuista», ofereix reforçar aquests aspectes que considera una mica perduts i ofereix «transversalitat» en la junta directiva que encara no ha donat a conèixer. Segons la seva opinió, el Cercle requereix incorporar veus joves sense abandonar el talent sènior i ser «més valent per pronunciar-se sobre els temes i a temps».

Cañadas opina que en els últims temps, el Cercle ha cedit terreny com a veu de la societat civil davant entitats com Foment del Treball, que ha jugat una bona part d’aquest paper des que la presideix Josep Sánchez Llibre.

Prem per veure més contingut per a tu