El director d’operacions d’EasyJet, Peter Bellew, ha dimitit del seu càrrec a fi de perseguir «altres oportunitats de negocis», enmig de l’onada de cancel·lacions i els conflictes laborals que pateix la companyia.

El conseller delegat de la companyia de baix cost, Johan Lundgren, ha agraït en un comunicat a Bellew el seu «dur treball» i li va desitjar «el millor» en el futur.

«Tothom a EasyJet continua absolutament centrat a portar a terme una operació segura i confiable aquest estiu», ha afirmat Lundgren, en un moment en què l’aerolínia afronta una pressió creixent per reduir les alteracions ocasionades actualment als calendaris de vols.

El sector de l’aviació està travessant problemes per gestionar l’augment de la demanda de viatges aeris mentre pateix d’escassetat de personal i té dificultats per obtenir els permisos de seguretat requerits a l’hora d’efectuar noves contractacions.

Des que ha començat l’estiu, EasyJet s’ha vist forçada a cancel·lar milers de vols com a resposta a aquesta escassetat d’empleats.

A Espanya l’aerolínia ha convocat un total de nou vagues dels tripulants de cabina de passatgers (TCP) als aeroports de Màlaga, el Prat i Palma de Mallorca.

La setmana passada va anunciar cancel·lacions de serveis d’últim minut al Regne Unit, principalment a l’aeroport britànic de Gatwick, que van indignar els passatgers.

El mes passat, el sindicat britànic United –que agrupa els treballadors d’aquest gremi– va lamentar que hi ha «una falta de lideratge» en l’aerolínia i va considerar que Bellew hauria «d’adoptar el control de la situació».

«EasyJet continua absolutament centrada en les nostres operacions diàries i continua supervisant la situació de manera molt estreta, havent adoptat mesures preventives per desenvolupar més resiliència durant l’estiu a causa de l’actual entorn operatiu», va assenyalar EasyJet.

L’aerolínia continua operant fins a 1.700 vols cada dia i transportant 250.000 passatgers, va afegir.

Després de la dimissió de Bellew, la companyia ha nomenat David Morgan –treballador de l’empresa des del 2016– cap d’operacions interí.