El projecte Bages Treball, Talent i Tecnologia, impulsat conjuntament per l’Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural del Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa, amb el suport la resta de municipis de la comarca i de la Diputació de Barcelona,programa per al proper mes de setembre dos cursos en matèria d’electrònica de components i de logística 4.0. Les dues formacions començaran a mitjan setembre i formen part del conjunt de l’oferta formativa del projecte Bages TTT.

Segons expliquen els organitzadors de la formació, el curs d’electrònica de components en aplicacions industrials proposa una formació de 170 hores «a través de les quals l’alumnat adquirirà coneixements per entendre el funcionament, muntatge i manteniment de circuits electrònics en aplicacions industrials».

Quant al curs de logística 4.0, comptarà amb set mòduls «que proporcionaran a responsables i professionals tècnics de la logística una formació específica que els permetrà convertir-se en referents en el seu sector i liderar els canvis logístics a les seves organitzacions amb l’objectiu que puguin afrontar la transformació digital actual», detallen els organitzadors. El curs tindrà una durada de 65 hores.

Formació en vehicles elèctrics

També dins de la cadena de valor de l’automoció, el mes de setembre s’iniciarà un curs que porta per títol «Vehicle elèctric i punts de recàrrega», dins el mateix protocol formatiu del programa comarcal Bages Treball, Talent i Tecnologia.

Aquesta formació s’inscriu dins del projecte de Suport a l’Automoció del Bages, que finança la Diputació de Barcelona. L’objectiu que proposa el curs és donar a conèixer la tecnologia utilitzada tant en els cotxes elèctrics com en els punts de recàrrega, el funcionament dels cotxes híbrids i connectats i com afecta aquesta tecnologia al nostre entorn en tot allò que fa referència al reciclatge i l’economia circular.