La ruta de sopars maridats de La Cuina del Bolet del Berguedà supera els 400 menús

La ruta de sopars maridats ha permès gaudir de menús amb el bolet com a protagonista acompanyats per vins de la DO Pla de Bages

Un dels àpàts de la campanya

Un dels àpàts de la campanya / Arxiu particular

Redacció

La ruta de sopars maridats de La Cuina del Bolet del Berguedà ha tancat amb més de 400 menús servits al llarg dels set sopars que s'han fet aquesta tardor, segons les dades eels establiments participants.

La iniciativa, que va néixer amb la campanya de la cuina de la caça i la tòfona l'hivern passat, s’ha consolidat i ha crescut durant al temporada de bolets d’enguany. La ruta de sopars maridats ha permès als comensals gaudir de menús complets amb el bolet com a protagonista acompanyats per vins de la DO Pla de Bages "a un preu molt ajustat", recalquen els organitzadors. A més, els àpats han inclòs la presència d’experts en el camp dels bolets i la gastronomia, així com també els responsables dels cellers protagonistes, que han explicat els detalls dels vins que han maridat amb els plats.

La presidenta de Hostaleria i Turisme del Berguedà, Sílvia Culell, valora molt positivament l’acceptació que ha tingut la proposta, ja que "ha servit per donar activitat als restaurants els dijous a la nit dels mesos d’octubre i novembre, generar una proposta gastronòmica i d’oci i també per donar a conèixer vins de la comarca veïna".

Aquest 2023 han participat a la iniciativa La Cabana, el restaurant Font Freda, Cal Marçal, La Barana, Ca l’Amagat, Cal Marsalet i Els Roures; i els cellers La Diferenta, Oller del Mas, Solergibert, Grau i Grau, Santmartí, Abadal i Collbaix- El Molí.

Durant aquests sopars, els comensals han omplert les caselles del passaport de La Cuina del Bolet que els permetrà entrar en el sorteig d’experiències enoturístiques i productes dels cellers de la DO Pla de Bages.

Paral·lelament, setze restaurants de la comarca han ofert, des del 15 de setembre fins el 15 de novembre, menús també amb el bolet com a protagonista. Tot i que la temporada ha estat complicada, per la manca de bolets, els establiments han pogut servir els àpats. La campanya ha comptat amb la col·laboració de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i dels cellers Abadal i Caves i Vins Oriol Rosell.

Hostaleria i Turisme tanca el temps dels bolets i ja treballa per preparar la campanya de la cuina de la caça i la tòfona que s’iniciarà la segona quinzena de gener, amb alguna novetat.

Subscriu-te per seguir llegint