Dos professors de l'Institut Lacetània han viatjat a Malta per formar-se en noves tècniques educatives conjuntament amb docents d'altres països europeus, en el marc d'un projecte Erasmus+ en el qual participa el centre manresà. Pol Domingo i David Oliveras, professors de formació professional dels departaments d'Informàtica i Administració i Finances han participat en sessions formatives i han visitat empreses i institucions educatives del país.

L'estada els ha permès conèixer la realitat educativa de Malta i el sistema d'ensenyament que utilitzen els professors d'aquest país. Els professors van poder veure com treballaven docents de diferents centres i parlar amb responsables d'empreses que acullen alumnes en pràctiques. D'aquesta manera, des de l'Institut Lacetània es vol millorar la qualitat de la docència i incrementar l'interès i la motivació dels alumnes.

Durant aquest curs, un total de 14 alumnes del Lacetània (6 de grau superior i 8 de grau mitjà) han participat en projectes Erasmus+, a més de dos professors. Els intercanvis internacionals suposen un enriquiment important de l'aprenentatge, tant dels estudiants com dels professors, a la vegada que afavoreixen la posada en pràctica de les seves capacitats lingüístiques, socials i culturals.