Alumnes de l'institut Guillem Catà han participat en un projecte d'Erasmus+ sobre contaminació atmosfèrica sota el títol d'Europe takes a breath. Aquesta iniciativa, que acaba de començar, mobilitzarà 18 estudiants durant els dos anys que tindrà de durada i s'espera que al llarg d'aquest temps es conscienciïn de la problemàtica ambiental i siguin més compromesos amb el medi ambient. En aquesta primera mobilitat, quatre alumnes acompanyats de tres professors van anar del 16 al 23 de novembre a Heraklion, a l'illa de Creta. Els altres països que participen en el projecte són Itàlia, Polònia i Nord Macedònia.

A Creta, els alumnes van poder fer activitats molt diverses. Van visitar el Palau minoic de Knossos i van poder veure com l'activitat humana contribueix a la degradació del patrimoni cultural. També van visitar el museu d'Història Natural entre d'altres, però allò més interessant va ser sense cap mena de dubte el centre hel·lènic de recerca marina de l'illa, on diferents investigadors ens van presentar les seves línies de recerca.

Va ser una experiència inoblidable, explica el centre, d'una banda perquè com és habitual als Erasmus+, vam poder conèixer un altre país, d'altres maneres de fer, conviure amb altres famílies, practicar l'anglès i créixer com a persones. A més, aprofitat l'escala aèria, van tenir també l'oportunitat d'anar als llocs més emblemàtics d'Atenes en una visita llampec.