El Govern descarta reprendre la docència presencial aquest curs, que finalitzarà amb ensenyament a distància, i només obrirà els centres educatius per a classes de reforç i per a alumnes menors de sis anys els pares dels quals estiguin treballant.

Així ho ha anunciat el president del Govern, Pedro Sánchez, en la compareixença en Moncloa després de la reunió del Consell de Ministres, on s'ha aprovat el pla de desescalada després del confinament que ha provocat la pandèmia del coronavirus.

"El curs escolar començarà al setembre", ha dit Sánchez descartant la possibilitat que els estudiants poguessin tornar almenys uns dies a les seves classes aquest curs, un anhel que mantenia la ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá.

El president ha concretat que en la fase 2 del pla de desescalada es permetrà que estudiants que necessitin classes de reforç puguin acudir als centres educatius, tancats des del passat 16 de març pel decret de l'estat d'alarma. També per als alumnes d'Educació Infantil per a facilitar la conciliació familiar, quan tots dos pares treballin.

A més, Sánchez ha esmentat una altra excepció en l'àmbit educatiu: l'Avaluació de Batxillerat per a l'Accés a la Universitat (EBAU), l'antiga Selectivitat, que se celebrarà del 22 de juny al 10 de juliol de manera presencial en aules d'universitats de tota Espanya.