El Departament d'Educació, segons ha avançat TV3 i ha pogut confirmar l'ACN. Aquesta és una opció que permet que mestres i professors facin una retirada gradual de les aules però es va perdre amb les retallades i es va acabar el curs passat. Sense aquesta possibilitat, els docents havien d'esperar fins als 65 anys per deixar de treballar. Les parts han d'acabar de determinar com es repartiran les tasques entre el docent que es jubila i el que el substitueix, però el percentatge podria ser del 50%.

La directora general de Centres Concertats i Privats del Departament, Pilar Contreras, ha explicat a TV3 que l'acord existeix i que aquestes jubilacions s'haurien de poder fer efectives a partir del novembre. Ha afegit que questa opció és també "un benefici de tipus pedagògic" ja que s'enllacen l'experiència del docent que marxa amb "la il·lusió i les ganes" dels nous llicenciats i els docents més joves.

Segons fonts d'Educació, els nascuts a partir de l'1 de gener de 1958 ja no van poder demanar aquesta jubilació parcial. A l'escola pública, els docents poden demanar jubilar-se a partir dels 60.

La Conselleria està treballant ara per adequar el sistema i preparar l'estructura del Departament per poder tirar endavant la mesura.