La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d'alerta per onada de calor el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT ateses les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya. Aquestes previsions indiquen que s'inicia un episodi d'onada de calor a partir d'avui a les comarques de l'oest de Catalunya i a Ponent.

Demà dimecres s'estendrà a les comarques de la Catalunya Central i serà dijous i divendres quan les temperatures arribin al pic màxim i la calor extrema afecti de manera generalitzada a gairebé tot Catalunya. La previsió indica que les temperatures podran superar els 40ºC a l'interior.

A més, seguint el seu protocol intern i d'acord amb aquesta situació, l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha posat en fase 2 d'alerta el Pla d'actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS).

Les temperatures començaran a pujar aquest dimarts a Catalunya per seguir en ascens fins a finals de setmana. El Meteocat ha llançat un avís per calor per dimarts i dimecres a les comarques lleidatanes de Ponent, on les temperatures poden arribar aquests dos dies als 37 graus i no baixar de 20 graus a la nit.

Aquest dimarts, a la Catalunya Central, s'esperen temperatures màximes de 34-35 graus al Bages, a l'Anoia i al Solsonès.