L'aire procedent del Sàhara carregat de pols sahariana ha entrat a la península com a una de les conseqüències de la borrasca 'Celia', que es troba en la seva segona jornada. El fenomen que va deixar unes imatges inusuals sobretot a Múrcia, Alacant i Almeria, arriba a Madrid deixant el cel ataronjat i s'apropa lentament a Catalunya.

El fenomen s'aguditzarà aquest dimarts i dimecres a la capital catalana, on s'ha començat a fer notar aquest matí i és probable que el cel es tenyeixi d'un taronja intens com ja s'ha donat a diverses comunitats de la costa mediterrània durant la setmana. S'esperen pluges entre el dimecres i el dijous a la ciutat que poden venir acompanyades de fang degut a la pols del desert.

L'episodi de pols detectat a diverses províncies mediterrànies ha estat descrit com a "excepcional" pels experts, ja que no es produïa amb aquesta intensitat des de feia dècades.

Segons informa l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) la intrusió continuarà en els propers dies i serà significativa, donant lloc a calima, pluges de fang i un empitjorament de la qualitat de l'aire. Els experts recomanen no dur a terme activitats a l'aire lliure, ja que les característiques de l'aire són molt desfavorables i perjudicials per a la salut.

L'AEMET pronostica que continuarà arribant pols sahariana i que avançarà cap al nord fins i tot arribant a altres països europeus.