Segueix-nos a les xarxes socials:

En què consisteix la jornada de reflexió?

T'expliquem què no es pot fer el dia abans de la votació

En què consisteix la jornada de reflexió?

Totes les eleccions tenen la seva jornada de reflexió. Consisteix en un dia, l'anterior a la votació, durant el qual no està permès als partits polítics fer campanya i està prohibit demanar el vot per una determinada opció o fer accions que puguin influenciar en el vot. Per aquestes eleccions catalanes del 14-F, la jornada de reflexió és el 13 de febrer.

La finalitat d'aquest dia és oferir als votants unes hores per meditar la seva elecció sense influències externes. És a dir, a partir de les 00.00 h d'aquest dissabteno es poden publicar sondejos ni anuncis electorals, una prohibició que es mantindrà fins les 20.00 h del diumenge, coincidint amb el tancament dels col·legis. A partir d'aquella hora, a Regió7 publicarem ràpidament què diuen els principals sondeigs fets a peu d'urna i oferirem al lector la possibilitat de seguir l'escrutini, minut a minut. Recorda consultar els resultats de les eleccions a Catalunya aquest diumenge,14-F.

Recentment, el Tribunal Constitucional va ratificar la prohibició de publicar entrevistes a candidats durant la jornada de reflexió. El detonant va ser una multa imposada a l'ABC, que el dia abans de la votació de les generals del 2018 va obrir la portada de la seva edició de paper amb una entrevista a Inés Arrimadas. Això no treu, per exemple, que una magistrada del propi TC hagi titllat d'anacrònica i obsoleta la jornada de reflexió en una societat hiperconnectada com l'actual.

Consulta aquí on es troben tots els punts de votació d'aquestes eleccions catalanes

Prem per veure més contingut per a tu