Puigdemont denuncia intents per "deslegitimar" la seva eventual investidura i recorda a Sánchez que "governa en minoria"

El líder de Junts+ diu que "lluitarà totes les opcions" i expressa "respecte màxim" pels procés intern d'ERC

Carles Puigdemont a la reunió de treball de Junts a Perpinyà

Carles Puigdemont a la reunió de treball de Junts a Perpinyà / ACN

ACN

Carles Puigdemont avisa que no permetran que "deslegitimin" la seva candidatura a la investidura: "No ens hem de deixar dir que aquest intent nostre de voler encapçalar no té legitimitat". Així ho ha reclamat aquest dijous, des de Perpinyà, als grups al Parlament, el Congrés, el Senat i el Parlament Europeu. El cap de files de Junts i ho ha comparat amb el govern espanyol de coalició. "Sánchez té govern en minoria, perquè els socis no sumen majoria absoluta. I han de negociar amb els grups de l'oposició", ha justificat. I ha reblat: "Tot aquell que intenti deslegitimar estarà intentant deslegitimar la democràcia". Puigdemont, que ha expressat "màxim respecte" pel procés intern d'ERC, ha insistit que "lluitarà totes les opcions".

Carles Puigdemont vol portar fins al final el seu intent d'investidura i defensa que és qui més suports pot aconseguir en una segona volta, sumant 55-59 amb ERC i la CUP, davant dels 48 del PSC i Comuns. Però, perquè tirés endavant, seria imprescindible l'abstenció dels socialistes. Malgrat tot, des de Junts+ descarten obrir una ronda de contactes amb els grups i centraran els seus esforços en els republicans, en plena crisi interna.