Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Estat abonarà el FLA a la Generalitat en dos pagaments mensuals

El govern espanyol ha aprovat la distribució d'una mica més de 6.100 milions d'euros entre les autonomies per al primer trimestre del 2016 amb càrrec als fons de Facilitat Financera i Fons de Liquiditat Autonòmic del Fons de Finançament a Comunitats Autònomes. Catalunya rebrà 2.041,82 milions d'euros i ho farà almenys en dos trams mensuals.

A més, la comissió delegada del govern espanyol per als assumptes econòmics ha acordat que les condicions previstes per garantir la prestació dels serveis públics a Catalunya -imposades davant el procés sobiranista i que suposen una intervenció sobre les finances de l'executiu- seguiran sent aplicables aquest 2016 "fins que desaparegui la situació de risc per a l'interès general o es consideri necessari per garantir aquests serveis públics".

Segons va informar ahir el ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, totes les comunitats autònomes, excepte Castella i Lleó i les de règim foral (País Basc i Navarra), s'han adherit a aquests fons. Els recursos previstos per al primer trimestre de l'any 2016 del Fons de Finançament a Comunitats Autònomes pugen a 6.113,61 milions d'euros, dels quals 5.834,30 milions corresponen al compartiment Fons de Liquiditat Autonòmic i 279,31 més són del de Facilitat Financera.

Catalunya serà qui rebrà més fons, seguida d'Andalusia, que rebrà 1.247,17 milions, i el País Valencià, que rebrà 951,63 milions.

Prem per veure més contingut per a tu