Segueix-nos a les xarxes socials:

Domènech veu l'independentisme "paralitzat" i l'ANC a remolc del Govern

Per al cap de llista d'En Comú Podem, les lluites internes al si del procés l'han acabat "autodestruint"

El cap de llista d'En Comú Podem, Xavier Domènech, veu l'independentisme "paralitzat" després que la Generalitat hagi decidit ajornar al setembre la decisió sobre la continuïtat del full de ruta pactat entre JxSí i la CUP.

"L'única explicació que ens donen és un torni vostè al setembre, sense explicar-nos si això significa un nou pacte de govern, un nou full de ruta o uns nous pressupostos. Es pot dir que el procés està bloquejat", va indicar durant una roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Domènech també va apuntar el paper marginal que la societat civil, especialment l'ANC, estan tenint en els últims mesos durant el quals "els partits governants han estat liderant el procés". Al seu costat, el sociòleg Manuel Castells, que dóna suport a les confluències d'esquerra el 26-J, va afirmar que les lluites internes en l'independentisme han acabat "autodestruint" el procés.

Xavier Domènech va recordar que, tot i que l'independentisme sigui un moviment important els darrers anys a Catalunya, aconseguint la majoria en les eleccions catalanes del 2015, no és tan majoritari com la defensa del dret a decidir, que comparteix el 80% dels catalans.

Prem per veure més contingut per a tu