Les sabates daurades, les de color i les tipus joia són la gran tendència en les núvies, però per trobar la sabata de núvia perfecte a més de tenir en compte les modes hem de tenir presents altres aspectes fonamentals:

-Busca les sabates després d'haver trobat el vestit: Les sabates han de ser del mateix estil que el teu vestit. Els 'stilettos' són perfectes per als vestits rectes i d'encaix. Si tries un look 'vintange', els 'peep toes' poden anar-te com anell al dit.

-Tingues en compte l'època en què et casa: Unes sandàlies en ple mes de novembre no són adequades, tot i que quedin perfectes amb l'estil del teu vestit. El mateix passa si et cases a l'agost i t'enamores d'unes sabates de davant.

-Valora la teva alçada i la de la teva parella: Encara que aquest tipus de convencionalismes han quedat enrere, si ets més alta que el nuvi és millor que utilitzis unes sabates amb un taló mitjà. I no cometis l'error de posar-te unes sabates amb un taló massa alts només perquè ets baixeta. Si no estàs acostumada no sabràs caminar i no estaràs còmoda. Recorda que l'objectiu és gaudir del teu dia al màxim.

-Dur unes sabates de recanvi: Tot i que cada vegada les firmes de núvia proposen sabates més còmodes, el dia del casament és un dia molt intens i llarg. Per sentir-te més a gust emporta't altres sabates amb falca o ballarina, així podràs canviar-te en el moment que desitgis. Les col·leccions de núvia ja incorporen aquesta mena de calçat.

-Fes-les servir abans del casament: Encara que és complicat, és recomanable que no estrenis les sabates el dia del casament. Si te'l poses uns dies abans podràs anar fent-los encaixar als teus peus. Pots portar-les mentre ets a casa per no espatllar-les gaire.

-Si són blanques, pinta-les o folra-les després del casament: Les sabates de núvia són bastant cares tenint en compte que no tindràs ocasió de dur-les gaire més. Un bon consell és tenyir-les o folra-les d'algun altre color. Molts sabaters fan aquesta mena de treballs.

-No tenen perquè ser blanques: Una altra opció és seguir les tendències i escollir unes sabates de núvia de color per al dia del casament. Els daurats, platejats o color nude són una bona opció per a les menys atrevides. Però si ets molt atrevida les sabates de color cridaners són l'última moda entre les núvies. Vermelles, grogues, roses fúcsies i blaves elèctriques són les més triades.