Busquets, que passa a tenir una clàusula de rescissió de 80 milions d'euros, ha manifestat, després de la firma, estar "molt content" per la seva renovació, ja que triomfar al Barça "és el que sempre havia somiat des de petit".

"Tot ha anat molt ràpid. L'any passat estava jugant a Tercera i aquest any vaig fer la pretemporada amb el primer equip i l'entrenador m'ha donat minuts i els he aprofitat", ha comentat el del planter a la pàgina web del club català.

El migcampista, de 20 anys, ha assegurat que la renovació no canviarà la seva forma de treballar i que es veurà "el mateix Sergio Busquets que estem veient ara", encara que no ha amagat que ha de "seguir millorant" i "aprendre de tots els companys i de l'entrenador".

El president del Barcelona, Joan Laporta ha destacat que Busquets "s'ha convertit en un altre exemple per a la pedrera del Barça", les mateixes paraules que va utilitzar fa uns dies, quan es va fer oficial la renovació d'un altre del planter, el migcampista Xavi Hernández.

"És un noi que ve de la pedrera i que arriba al primer equip.

S'ha consolidat esforçant-se i donant un nivell de qualitat i de talent molt important. Això ajuda la sostenibilitat i viabilitat del FC Barcelona", ha assenyalat Laporta.

El dirigent blaugrana ha recordat que els moments de més èxits de l'equip és quan ha comptat "amb un gruix de jugadors de la pedrera".

De la seva banda, el secretari tècnic del Barcelona, Aitor 'Txiki' Begiristain, ha assenyalat que, amb la renovació de Xavi i de Busquets, el centre del camp queda cobert per diversos anys.

El jove migcampista, fill de l'exporter blaugrana Carles Busquets, va debutar oficialment amb el primer equip barcelonista el 13 de setembre de 2008, amb la disputa al Camp Nou de la segona jornada de Lliga contra el Racing de Santander (1-1), encara que abans ja va intervenir a la Copa Catalunya (2007/08) i en l'últim Trofeu Joan Gamper.

Des del seu debut, el tècnic, Josep Guardiola l'ha convertit en un habitual en les alineacions del primer equip. Fins a la data, Busquets ha jugat 11 partits de Lliga (7 com a titular), 4 de Lliga de Campions i 2 de Copa del Rei.