L'entrenador del FC Barcelona, Josep Guardiola, serà l'ambaixador de la candidatura de Qatar per al mundial de futbol del 2022, segons va anunciar ahir a Barcelona. Acompanyat per una delegació de les màximes autoritats del futbol de Qatar, Guardiola va presentar-se com a representant de la candidatura, persuadit pel bon tracte que va rebre en aquest emirat quan va jugar dues temporades amb l'Al-Ahli SC Doha (2003-2005).

El tècnic santpedorenc havia de comunicar una "sorpresa", segons anunciava la convocatòria, al flamant Hotel W, conegut com l'Hotel Vela, a la Barceloneta, i aquesta revelació anunciada va generar una gran expectació mediàtica. "Sóc aquí per informar que he arribat a un acord com a ambaixador de la candidatura de Qatar per acollir el mundial del 2022", va proclamar el santpedorenc, al costat del president del comitè de la candidatura, Hassan Al-Thawadi. "El meu suport neix perquè vaig viure-hi. Són funcions que em costen, però hi van insistir i, com que em van tractar molt bé, i a la meva família també, he decidit acceptar la proposta".

A més de la comitiva qatariana, en la qual també hi havia el president de la federació de futbol del país, el xeic Hamad bin Khalifa bin Ahmad Al Thani, acompanyaven el nou ambaixador els seus pares, Valentí Guardiola i Dolors Sala. "No és amant de tot això, però, per l'amistat que hi va fer, no s'hi ha pogut negar. Ha tornat el que li van donar aquells anys", va asseverar Valentí Guardiola.

Tot i que Qatar no és un país amb una llarga tradició de futbol, Pep Guardiola va afirmar que "no es pot tancar aquesta possibilitat a cap país", al contrari, ja que el futbol és una gran oportunitat "intercultural".

Després de bromejar que quan arribi la cita li agradaria ser seleccionador de Qatar, Guardiola va admetre que algun dia sí que espera dirigir algun combinat nacional, tot i que va assegurar que encara no ha rebut cap proposta. El santpedorenc està entregat, ara com ara, al Barça, i això també ho va voler deixar molt clar.