L'atleta surienc Francesc Sola va proclamar-se guanyador de la Marató de Barcelona en la categoria de handbikes, les bicicletes de tracció amb les mans. Sola va convertir la cursa en un duel apassionant amb l'atleta osonenc Roger Puigbó, en la categoria de cadira de rodes. Al final, el surienc va travessar la línia de meta mil·lèsimes de segon abans que Puigbó, i tots dos atletes van aconseguir la medalla d'or de les seves respectives categories.

Sola, de 22 anys, debutava en aquesta distància, i la seva actuació va ser brillant. Sola i Puigbó es van escapar des dels primers quilòmetres de la prova, i tots dos atletes s'esgarrapaven cada metre i cada segon amb continus relleus al capdavant, en un pols aferrissat durant tot el circuit de la marató, que transcorre per alguns dels principals reclams turístics de la Ciutat Comtal.

Francesc Sola i Roger Puigbó van presentar-se a la recta final, en paral·lel, i es van disputar la victòria a l'esprint. De fet, l'organització de la Marató de Barcelona va haver de recórrer a la foto d'arribada per saber qui havia creuat primer la línia d'arribada. La instantània va adjudicar a tots dos atletes el mateix temps, 1h 36' 23", però el surienc, per fraccions de segon, va ser el primer que va assolir la meta.

Amb la victòria de la Marató de Barcelona en l'edició de la seva primera participació, el surienc s'entrena ara per per debutar en el triatló.

Riba (CAI), 87è a la general

L'atleta del Club Atlètic Igualada Carles Riba va aconseguir el 87è lloc de la Marató de Barcelona, amb 10.550 classificats i 12.162 inscrits. Riba va completar el recorregut amb un temps de 2h 42' 42", que li va valer la posició entre els 100 primers. Del CA Igualada, també hi van participar Santi Navarro, que va situar-se en el lloc 4.226, amb un temps de 3h 39'34", i Dani Estalella, en el 9.338, i un registre de 4h. 40' 59".

La trentena Marató de Barcelona va superar amb escreix el rècord de participació (en l'edició de 2009, s'hi van inscriure 9.752 participants). A més, l'atleta guanyador, el kenyà Jackson Kotut, de 21 anys, va aconseguir, amb un temps de 2h 7'30", la millor marca de l'estat espanyol en aquesta distància i el millor temps mundial de l'any. En categoria femenina, la vencedora, l'etíop Debele Wudnesh, va obtenir el millor registre de l'actual circuit (2h 31'51").