La tercera edició de la cursa de muntanya Barraques de Vinya i la setena Caminada de Viladordis es van disputar diumenge amb un èxit de participació, entre atletes i caminadors sumaven uns 400. Els noms propis de la cursa bagenca, premiats amb el guardó de la Barretina d'honor de Viladordis, van ser Óscar Carrasco i Amàia Molina, els vencedors de la cursa de muntanya, la qual van poder finalitzar 193 atletes.

La cursa es va disputar sobre un circuit de 23.600 metres, amb un desnivell positiu de 800 metres amb gran varietat de terrenys per les valls del Montcau. No hi va haver incidències remarcables al llarg d'un circuit de corriols molt atractiu, que permetia conèixer un ampli i singular conjunt de construccions de barraques de vinya.

El guanyador, Óscar Carrasco (AE Matxacuca de Girona), va avantatjar de gairebé dos minuts el segon classificat, el manresà Joan Farré (Koala's Team), en marcar un fort canvi de ritme al final. El tercer classificat va ser Jordi Evangelio (Club Muntanyenc Monistrolenc), a sis minuts del líder, que havia completat el traçat manresà amb un temps d'1:46:42.

Pel que fa a les fèmines de la cursa muntanyenca, la corredora Amàia Molina (Penya Blaugrana Santpedor) va ser la més ràpida en tancar el recorregut de la cursa amb un temps de 2:19:13, seguida, en el segon lloc, per Júlia Pau, a un minut i mig, mentre que la tercera classificada, que completava el podi, va ser Paola Cavasin, uns vint segons darrere de la segona.