L'Associació Esportiva Nordic Walking Pirineus tanca les activitats de l'estiu en plena forma i presenta una programació per a la tardor intensa, que té com un dels objectius principals l'arrelament en el territori. Per això, amplia l'oferta de cursos i sortides a les comarques de la Cerdanya, l'Alt Urgell i el Berguedà.

Per segon any consecutiu, la marxa nòrdica ha estat present en l'oferta d'activitats d'estiu de La Molina, dins el programa Cerdanya Activa, impulsat per l'Associació d'Hotels i Càmpings de la comarca. Aquesta oferta, que ha tingut una molt bona acollida, ha significat un impuls per a la consolidació de la marxa nòrdica.

Els participants han estat, d'una banda, els residents a la Cerdanya, sobretot interessats en els beneficis de la marxa nòrdica; d'una altra banda, els turistes, que van aprofitar l'oportunitat de descobrir els paratges privilegiats de la Cerdanya mitjançant una activitat física organitzada. En total, al llarg de l'estiu, s'han dut a terme catorze sortides, sis de les quals nocturnes sota la lluna plena, i cinc cursos d'iniciació. Aquesta campanya d'estiu clourà avui amb una altra sortida nocturna, a Llívia.

De cara a la tardor, l'AE Nordic Walking Pirineus preveu dur a terme diversos cursos d'iniciació a Puigcerdà, Alp i Llívia, així com d'iniciació i de perfeccionament a

la Seu d'Urgell, ciutat que acollirà també una convocatòria a escala estatal de curs d'instructors de la federació internacional de marxa nòrdica (INWA).

D'altra banda, la delegació al Berguedà de la Nordic Walking Pirineus ha traslladat la seva seu de coll del Pal a la ciutat de Berga, per guanyar proximitat. Així, l'alberg de Berga és el nou centre operatiu de l'Escola Esportiva de Marxa Nòrdica del Berguedà, que ha planificat cursos i activitats formatives per als mesos vinents.