L'Assignia Manresa ha trettota la seva artilleria ofensiva davant un Gran Canària 2014 que tot i jugar en el seu fortí del Centre Insular dels Esports s'ha anat diluïnt amb el pas dels minuts, rebent una dolorosa derrota que el deixa coquetejant amb els llocs de descens, mentre els catalans tornen a veure la zona de play-off (63-77).

De poc han servit els 18 punts de Haynes, a les files grogues, per contenir el cabal anotador ofert pels de Jaume Ponsarnau, entre els quals ha destacat la dupla americana formada per Asselin (18 punts i un 80% en tirs de dos) i Doellman (altres 18 i 6 rebots).

En un primer quart d'anades i vingudes, el base americà Marquez Haynes ha catapultat els seus (14-7) anotant 10 punts gairebé consecutius.

No obstant això, Doellman, Asselin i companyia han aconseguit equilibrar la balança des de la pintura (16-16), malgrat l'oposició defensiva dels grocs.

En el segon quart, Downs i Achiara han passat el corró des de l'exterior davant la discreta selecció de tir dels insulars (33% en tirs de 2 i 32% en triples), que han començat a anar a la deriva amb el pas dels minuts (30-44).

Ja a la represa, el triumvirat americà del Manresa (Doellman-Asselin-Downs) ha seguit carburant a l'avantguarda, posant la màxima diferència en 22 punts (44-66).

Amb els canaris ja a remolc, el tècnic local Pedro Martínez ha intentat esgotar els seus últims cartutxos per minimitzar l'hemorràgia anotadora, capitalitzant l'atac en Rei (10 punts) i Belles (altres 11), però en aquesta ocasió de poc ha servit el debut del nord-americà Zabía Dowdell per frenar l'artilleria pesada del planter català, que de nou es postula per a la segona fase de la Lliga Endesa.