J

aume Ponsarnau va avisar durant la setmana de la intensitat del Lucentum i havia avisat que el seu equip havia d'estar tranquil per superar els moments complicats. Després de la derrota, va lamentar que aquest fet no s'hagués complert i que s'escapés una victòria important.

Ponsarnau va explicar que "els meus jugadors tenien la consigna de jugar amb tranquil·litat, ja que el Lucentum crea una tensió durant els partits que ens perjudica. Per això, havíem de jugar millor que ells. Al final del tercer quart, però, hem perdut els papers després de la tècnica indicada a Downs. Ells, a més, ens han castigat amb el seu encert i, amb aquesta diferència de mentalitat, han crescut. A nosaltres ens ha faltat més maduresa per guanyar".

Un dels punts importants que explica la diferència final va ser el rebot. Divuit de diferència a favor de l'equip de casa, que donen moltes segones opcions. Ponsarnau explicava que "ha estat clau. Els nostres jugadors es desmoralitzaven quan veien que feien una gran defensa però se'ls escapava la pilota al final". Els triples, i més concretament les errades dels manresans en el tram final del partit, van impossibilitar que hi pogués haver remuntada. Ponsarnau, però, treia importància a aquest fet, perquè "tal com ha anat el partit, al final no hi havia cap altra possibilitat".

Gaudir del final

Ponsarnau no va voler culpar els col·legiats, Pérez Pizarro, Bultó i Cardús, de la derrota, però sí que va deixar anar que "és molt difícil guanyar amb un arbitratge així fora de casa. De tota manera, ells tampoc no han estat els responsables directes de la derrota".

Allò que sí que interessa a l'entrenador targarí és que el públic s'ho passi bé en aquest final de temporada, sobretot en els tres partits que queden a casa, contra el Madrid, dijous, i després l'Estudiantes i el Barça, i que vagi al Nou Congost per animar i que l'Assignia pugui guanyar.

Com a primer resum d'una temporada que ja s'acaba, Ponsarnau la va qualificar ahir com a "bona, amb moments de bàsquet molt destacable i d'altres en què potser ha faltat consistència. De tota manera, si comparem el partit que vam jugar contra el Lucentum a la primera volta i el que hem disputat avui contra ells, ens adonem de l'evolució que hi ha hagut".